Despre noi

Modul de funcționare

Căsuța Bunicii Elena va primi zilnic seniorii și îi va plasa în camerele de zi unde salariații vor asigura un program de socializare.Seniorii vor ocupa fotolii extensibile sau canapele extensibile, astfel dacă doresc să se odihnească acestea să se monteze rapid în poziția dorită. Pe baza schemei medicale primită de la medicul specialist, asistenta medicală le va administra medicația zilnic. Masa de pranz va fi servită folosindu-se serviciul de catering.

Pentru petrecerea timpului liber, seniorii vor putea viziona programe de divertisment, vor putea juca jocuri de societate sau vor pute face mici plimbări în împrejurimi.

Seniorii pot fi aduși de un aparținător dar pentru comoditate, Căsuța Bunicii Elena prevede ca în funcție de necesitate să asigure și transportul lor.

Nevoi
 • Îmbătrânirea populației cu consecințele ei profunde si durabile reprezintă un fenomen de o importanta majora si o provocare încă neexperimentata.
 • Structura populației pe grupe mari de vârsta reflecta continuarea procesului de îmbătrânire.
 • Nevoile sociale existente au dus la promovarea unor servicii sociale diversificate de interes local. Acestea sunt motivele pentru care persoanele vârstnice si familiile acestora caută un centru de zi care este benefic amândurora.
 • îmbunătățirea calității vieții persoanelor si prevenirea instituționalizării acestora prin dezvoltarea serviciilor alternative
 • Nevoile vârstnicilor sunt complexe,de natura fizica, psihologica, sociala si spirituală. Căsuța Bunicii asigură deservirea acestor nevoi.
Clienții noștri sunt:
 • Bărbați sau femei cu vârsta peste 60/65 de ani, cu un venit mediu.
 • Persoane care nu mai pot sa se descurce singure si sa duca la bun sfarsit activitățile din propria gospodărie.
 • Persoane care au nevoie de supraveghere peste zi, de ajutor pentru administrarea hranei și administrarea medicaț
 • persoane dornice de socializare si activități fizice, după puteri.
 • persoane care pot sa se deplaseze singuri sau ajutaț

Centru de zi pentru bătrâni

Cine suntem noi?
Primul centru de zi pentru batrani (varstnici) din orasul Focsani.

Misiunea Căsuței Bunicii este să ofere o îngrijire de calitate clienților săi, printr- o gamă largă de servicii de îngrijire pe timp de zi a persoanelor vârstnice, prestate la standarde europene, cu atenție și înțelegere privind nevoile omenești.

Misiunea noastră este ca îngrijirea dvs. sa fie rezultatul unui parteneriat constant, transparent si deschis -va așteptam in centrul nostru privat pentru a primi misiunea de a va purta de grija .

Echipa noastră este cea care asigură calitatea serviciilor Căsuței Bunicii Elena iar diversificarea activităților este o provocare pentru noi.

Primul centru de zi pentru batrani (varstnici) din orasul Focsani.

Căsuța Bunicii Elena opteaza pentru conturarea unei organizații ce instituie un cadru bazat pe competențe profesionale, performanta in oferta serviciilor, angajare deplina in dezvoltarea parteneriatelor din interiorul si exteriorul unității, promovarea valorilor.

Căsuța Bunicii urmărește sa devina o referință pentru companiile locale și să contribuie la dezvoltarea unei imagini a persoanelor vârstnice ca subiect activ si conștient al drepturilor si îndatoririlor sale, care participa activ la viată comunității.

Primul centru de zi pentru batrani (varstnici) din orasul Focsani.

Avem un sistem de valori bazat pe: angajament, profesionalism, respect, valorizare individuală, participare, inovație, calitate și confidențialitate.

Serviciile Căsuței Bunicii Elena sunt unice în orașul Focșani. Ele oferă un grad de noutate, permit persoanelor în putere aflate pe timpul zilei la serviciu, să nu mai aibă grija vârstnicilor, creându-le astfel un confort psihic și o libertate de mișcare. Pentru seniori se asigură o asistență continuă, administrarea de hrană și tratament conform nevoilor, totul fiind oferit în condiții de calitate și profesionalism. Pentru vârstnici și familiile acestora, relațiile de familie se îmbunătățesc și se detensionează. Serviciile Căsuței Bunicii Elena sunt accesibile persoanelor cu un venit mediu și sunt ușor de accesat.

S.C. CĂSUȚA BUNICII S.R.L. este amplasată în orașul Focșani, într-un spațiu închiriat cu o suprafață de circa 150 m2, compartimentat in 4 camere,  bucătărie și o sală de mese,precum si 2 bai.

Primul centru de zi pentru batrani (varstnici) din orasul Focsani.

Nevoile vârstnicilor sunt complexe ,de natura fizica, psihologica, sociala si spirituală.

Acestea sunt motivele pentru care persoanele vârstnice si familiile acestora caută un centru de zi care este benefic amândurora.

Căsuța Bunicii este locul unde ii păstrați în siguranță pe bunicii cei dragi, peste zi; aveți garanția ca aceștia primesc atenția si grija pe care o merita. Seara, fiecare senior va reveni în mijlocul familiei și se va bucura de o viață normală fără să se simtă abandonat. Îngrijirea este asigurata de personal calificat pentru a furniza servicii de cea mai buna calitate.

Căsuța Bunicii Elena este un loc liniștit în care se oferă asistenta medicala, personal calificat si o atmosfera prietenoasa. Seniorii nu se vor simți singuri si vor fi înconjurați de persoane asemenea lor cu care pot discuta sau împărtășii activități plăcute. Conceptul de îngrijire este de a veni in întâmpinarea individuala ale fiecăruia in parte.

Casuta Bunicii Elena

Centru de zi pentru batrani

1

Cazare în regim semi-rezidențial și supraveghere pe parcursul zilei

Serviciul se va presta în spațiul închiriat, unde sunt prevăzute  camere de odihnă și   pentru activitățile de petrecere a timpului liber.
In  spatiul amenajat vor fi cazați 10 până la 15 persoane. Seniorii vor sta pe fotolii exrensibilesi canapele. Fotoliile se vor completa cu așternuturi, perne și pături pentru a asigura confortul seniorilor.
Pe perioada de activitate, fotoliile sunt strânse pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. Pe durata odihnei, clienții sunt verificați periodic, urmărind în special comportamentul medical al celor cu probleme.

2

Asigurare și administrare hrană ( mese principale + gustări

Persoanelor cazate li se poate asigura administrarea hranei,  mesele principale și  gustări, cu respectarea dietei pentru fiecare. Deoarece Căsuța Bunicii Elena nu are încă posibilitatea de a prepara hrana local, ne-am hotărât să achiziționăm servicii de catering pentru  mesele principale, cu un meniu care va respecta indicațiile medicilor curanți pentru fiecare persoană. Gustările vor consta din alimente ambalate (napolitane, biscuiți, iaurt etc.) sau fructe. Pentru persoanele cu probleme, personalul va asigura administrarea hranei.

3

Asigurarea asistenței medicale de bază, pe durata zilei. Administrarea medicamentelor (tratament oral, injectabil, perfuzabil conform prescripției medicale).

Serviciile medicale constau în administrarea medicamentelor. Ele vor fi prestate de asistentul medical , care deține studii medicale de specialitate. Pe lângă administrarea comprimatelor care se va face pe baza schemelor medicale prescrise de medicii curanți, se vor putea face și tratamentele injectabile sau perfuzabile. Seniorii își vor aduce medicamentele necesare schemei. In acest scop va fi achiziționat un dulap de medicamente, care pentru protecția seniorilor va fi ținut închis de către asistenta medicală. De asemenea va fi achiziționată o măsuța pentru medicamente. Fișele persoanelor cărora li se administrează un tratament și rapoartele seniorilor vor fi ținute electronic, folosind în acest scop un calculator dotat cu o imprimantă.

4

Evaluare stare generală pacienți

Serviciile medicale vor fi completate cu evaluarea stării generale, prin măsurarea glicemiei și a tensiunii de două ori pe zi, dimineața și la ora 17, și de câte ori va fi nevoie. Se va completa un raport zilnic al stării generale a seniorilor, pentru fiecare în parte. Raportul va fi transmis doar către aparținători, pentru a fi folosit de medicul de familie a fiecaruia

5

Activități de petrecere a timpului liber în colectivitate
 • Seniorii se pot angaja în funcție de preocupări și dorințe în activități individuale sau de grup.
 • Folosind un calculator conectat la Internet li se va asigura accesul la contactul cu familia și prietenii.
 • Își vor putea petrece timpul jucând jocuri de societate (șah, table, rummy, cărți, etc. ).
 • Pentru doritori se pot organiza ore de pictura si desen sau conferințe cu teme alese.
 • Se vor putea organiza petreceri cu ocazia zilelor de naștere, onomastice, sărbători religioase.

6

Îngrijire corporală.

Personalul Căsuței Bunicii Elena va asigura îngrijirea corporală a seniorilor prin igienizare ori de cate ori este nevoie.