Servicii

Societatea comercială Căsuța Bunicii S.R.L. prestează următoarele servicii:

  1. Cazare în regim semi-rezidențial și supraveghere pe parcursul zilei

Serviciul se va presta în spațiul închiriat, unde sunt prevăzute  camere de odihnă și   pentru activitățile de petrecere a timpului liber.

In  spatiul amenajat vor fi cazați 10 până la 15 persoane. Seniorii vor sta pe fotolii exrensibile si canapele. Fotoliile se vor completa cu așternuturi, perne și pături pentru a asigura confortul seniorilor. Pe perioada de activitate, fotoliile sunt strânse pentru a ocupa cât mai puțin spațiu. Pe durata odihnei, clienții sunt verificați periodic, urmărind în special comportamentul medical al celor cu probleme.

  1. Asigurare și administrare hrană ( mese principale + gustări).

Persoanelor cazate li se poate asigura administrarea hranei,  mesele principale și  gustări, cu respectarea dietei pentru fiecare. Deoarece Căsuța Bunicii Elena nu are încă posibilitatea de a prepara hrana local, ne-am hotărât să achiziționăm servicii de catering pentru  mesele principale, cu un meniu care va respecta indicațiile medicilor curanți pentru fiecare persoană. Gustările vor consta din alimente ambalate (napolitane, biscuiți, iaurt etc.) sau fructe. Pentru persoanele cu probleme, personalul va asigura administrarea hranei.

3.Asigurarea asistenței medicale de bază, pe durata zilei. Administrarea medicamentelor (tratament oral, injectabil, perfuzabil conform prescripției medicale).

Serviciile medicale constau în administrarea medicamentelor. Ele vor fi prestate de asistentul medical , care deține studii medicale de specialitate. Pe lângă administrarea comprimatelor care se va face pe baza schemelor medicale prescrise de medicii curanți, se vor putea face și tratamentele injectabile sau perfuzabile. Seniorii își vor aduce medicamentele necesare schemei. In acest scop va fi achiziționat un dulap de medicamente, care pentru protecția seniorilor va fi ținut închis de către asistenta medicală. De asemenea va fi achiziționată o măsuța pentru medicamente. Fișele persoanelor cărora li se administrează un tratament și rapoartele seniorilor vor fi ținute electronic, folosind în acest scop un calculator dotat cu o imprimantă.

  1. Evaluare stare generală pacienți

Serviciile medicale vor fi completate cu evaluarea stării generale, prin măsurarea glicemiei și a tensiunii de două ori pe zi, dimineața și la ora 17, și de câte ori va fi nevoie. Se va completa un raport zilnic al stării generale a seniorilor, pentru fiecare în parte. Raportul va fi transmis doar către aparținători, pentru a fi folosit de medicul de familie a fiecaruia.

  1. Activități de petrecere a timpului liber în colectivitate
  • Seniorii se pot angaja în funcție de preocupări și dorințe în activități individuale sau de grup.
  • Folosind un calculator conectat la Internet li se va asigura accesul la contactul cu familia și prietenii.
  • Își vor putea petrece timpul jucând jocuri de societate (șah, table, rummy, cărți, etc. ).
  • Pentru doritori se pot organiza ore de pictura si desen sau conferințe cu teme alese.
  • Se vor putea organiza petreceri cu ocazia zilelor de naștere, onomastice, sărbători religioase.
  1. Îngrijire corporală.

Personalul Căsuței Bunicii Elena va asigura îngrijirea corporală a seniorilor prin igienizare ori de cate ori este nevoie.

Ingrijirea profesională in care puteți avea încredere

Centru de zi pentru batrani